içimdeki SEN gibi…

Anne sütü bebekler için en doğal ve en faydalı besin. Bu yüzden anneler çocuklarını anne sütünden mahrum etmemek içibn anne sütü artırıcı gıdalara başvuruyor. Dışardan alınan süt artırıcı çayların maliyeti ve herkeste aynı etkiyi göstermemesi anneleri alternatif yiyecekler aramaya sevkediyor. Biz de bu tür gıdaları araştırıp size sunmayı düşünüyoruz.

İşte emziren anneler için tavsiyeler :

 

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56
**************************************************

Çörek otunu, pastalara, böreklere, yemeklere baharat olarak devamlı kullanınız. Balla macun yaparak yiyiniz.Çörek otu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için; çörek otuna her gün 1’ er tatlı kaşığı devam eden kişi kolay kolay hastalanmaz.
Her gün 1 su bardağı ılık bal şerbetine, 1 şker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, balın safraya verdiği zarar sirke ile giderilir,sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun ölümden başka her derde deva oluşu, balın şifasıyla birleşir.Gerçkten vücudu korur, vücudu kuvvetlendirir.Hastalıkları kısa sürede şifaya kavuşturur.
Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 77
Hamilelikte : hamile kadınlar bebek ve kendi sağlıkları için havuç suyu içmelidirler.Bunu yanında üzüm, ayva suyu ideal gıdadır.

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 149

************************************************** *

HİND YAĞI

Kabızlık : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp içilir.Tahriş yapmadığından hamileler de kullanabilir.
Saç Bakımı : Hind Yağı,zeytinyağı ve çörek otu yağıyla karıştırılıp, saçlar masaj yapılır.
Cilt Yumuşatma : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp cilde sürülür.
HURMA :
Kalp ilacıdır.7 tane Acve veya Medina hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülür.St, zeytinyağı ve bal ile pişirilip, macun yapılıp soğuk olarak yedirilir.Bu macun birçok hastalığa şifadır.
Loğusa Gıdası – Bebek Mamasıdır. kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse, onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur( Hadis-i Şerif ). doktorlar da hurmanın antiseptik olduğunu,lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebe ilk oğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
Loğusa hurmayı sade olarak yer, sütle ıslatıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.
Diş etlerini kuvvetlendirir.
doğum kolaylaştırıcıdır. Rahim adelesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macununa 1/3 ‘ ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse,doğum ağrısız v e çok kolay olur.
Vücuda kuvvet ve enerji verir.
Karaciğeri güçlendirir.
Sarılık
kısırlık
İştah açıcı
Bağırsak tembelliğini izale edici
Göze kuvvet verir
Vücuttaki zehirleri atıcı
Kan yapıcı
Haım kolaylaştırıcı
Bebeğin büyümesini sağlayıcı
Damar hastalığı ve kolestrolü yok eder
Vücuttaki şeker oranını ayarlar
Adaleleri kuvvetlendirir
Sinirleri teskin eder.
İç kanamayı durdurur.Onun için loğusa yemeği olmuştur.
Saç jölesi olarak suyu ile saçlar ıslatılı taranır
Suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler,hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
Mide kuvvetlendirici
Böbrek kumları iltihabını giderir.
Zihin açıcı ve dinlendirici
Balgam,öksürük ve gribi geçirir
Kansere karşı koruyucu
Hurmada kalsiyum olduğu için,kemiklerin gelişmesini sağlar,kemir veremini geçirir.
Ağız içi yaralara iyi gelir.
İshale karşı
Kan tükürmeye karşı
Yarayı çabuk iyileştirir
Aç karnına yenirse, fazla yemek yeme ve tatlı isteğini giderir,bu sayede zayıflamaya yardımcı olur
Aç karnına yemek bağırsak kurtlarını döker.

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 156 – 159

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: